card image
Andi Weigand

Andi Weigand tilhører den nye bølgen av unge vinmakere som bølger over Tyskland. Vingårdene er for det meste på eller rundt Iphöfer Kronsberg, en høyde som stiger bratt fra sletten nedenfor. Unik Keuper-jord gir vinene kraft uten høy alkohol. Andi jobber på sidene eller lavere nedover bakker for å oppnå mer subtilitet i vinene sine sammenlignet med andre produsenter i området, hvis bratte sørvendte bakker får mye solskinn. Andi lander tradisjon med fremgang, bruker en 80 år gammel kurvpresse og vinifiserer i stor tysk eik. Han eksperimenterer også med maserasjon i qvevri og amphora.

card image
Collective Z.

Liten familiedrevet vingård bestående av Christoph, Marie deres barn, sauer og hund. Vingården ligger i Leistadt, en nydelig landsby nær Bad Dürkheim, høyt oppe i åssiden, i utkanten av Palatinerskogen. Jordsmonnet er kalkrikt og hauger med krittstein preger landskapet. Det har aldri vært en jordsammenslåing i Leistadt, og har dermed etterlatt seg et stort antall små og gamle vingårder, som de fleste vinprodusenter vil anse som ulønnsomme. Så alle druene våre kommer fra gamle vinstokker i alderen 30-60 år med derfor redusert avling.

card image
Glücksjäger

Liten vingård drevet av Cahtrin og Andreas Pfaffmann. Sammen har de dalmatineren Anouk som er illustrert på alle flaskene. De produserer viner fra tradisjonell dyrking som tappes i naturlig tilstand, det vil si at de produseres med minst mulig inngrep i kjelleren. Tørre viner fra gamle vinstokker, som har beholdt sine egne egenskaper gjennom kjærlig aldring, lagres utelukkende på halvlange og barriquefat. Uten filtrering og hjelpemidler. Helt naturlig og vegansk.

card image
Keltis Wines

Marijan og kona Ana tok over gården og vingården mot slutten av 1980-tallet. På den tiden bestemte Marijan seg for å dedikere seg mer til vinproduksjon og skapte dermed Keltis-merket, hvor han tappet de første flaskene med vin i 1989 og dukket opp på markedet som en boutique-vinmaker. På 1990-tallet ble sønnene Luka og Miha født, og sistnevnte tok etter hvert på seg hovedrollen i kjelleren. Hans første vin ble laget i 2009. Han er nå tredje generasjon som lager vin på gården.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.